De ondernemer

Patrick Starmans is al meer dan 25 jaar consultant op het gebied van de ontwikkeling, implementatie en het beheer van de technische Infrastructuur (servers, opslag, netwerk, werkplekken) en alles wat daar mee te maken heeft.

De ondernemer heeft een aantal jaren voor grote ondernemingen gewerkt en is vervolgens voor zichzelf begonnen. Vooral omdat hij op deze manier steeds weer met nieuwe uitdagingen wordt geconfronteerd. Want daar gaat het om, een passende oplossing vinden op de ICT-vragen die binnen een onderneming bestaan.

Kenmerkend voor de ondernemer is het feit dat hij meer dan 25 jaar geleden bij zijn toenmalige werkgever Sperwer, als eerste in Nederland het scannen van boodschappen heeft geïmplementeerd. Het tekent Patrick die altijd al voorop heeft willen lopen. Hij heeft eerst luchtvaartelektronica gestudeerd in Arnhem, daarna toegepaste automatisering aan de HEAO gevolgd door talloze cursussen. Deze achtergrond en zijn werkervaring vormen de basis voor zijn kennis en kunde als zelfstandig ICT consulent.

Voor Patrick Starmans ligt de uitdaging vooral in het ontwikkelen van een passende oplossing voor de klant. Dat is maatwerk, gebaseerd op jarenlange ervaring en een sterk analytisch vermogen. In voorkomende gevallen kan de consultant ook worden ingezet om tijdelijk een ICT afdeling aan te sturen (bij te sturen).

Patrick Starmans is ervan overtuigd dat een goed ingerichte ICT infrastructuur in combinatie met een uitgebalanceerd applicatielandschap, met daar bovenop de juiste communicatiemiddelen, bijdraagt aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Hij ziet ICT als een business enabler. In het verleden zijn diverse projecten succesvol afgerond waarbij het met name ging om het verhogen van de efficiëntie, gebruikerstevredenheid, procesoptimalisatie en verlagen van de kosten. Recentelijk is een project afgerond waarbij Microsoft Lync werd geïmplementeerd als telefonieplatform geïntegreerd in de kantoorautomatisering. Deze implementatie heeft ervoor gezorgd dat binnen het bedrijf efficiënter wordt samengewerkt, het e-mail verkeer is gedaald en de reiskosten aanzienlijk zijn afgenomen.

Samenwerken is voor mensen-mens Patrick Starmans een vanzelfsprekendheid. Een mooi voorbeeld is de combinatie die hij regelmatig vormt met Leon Beerendonk van Mabs 4.0.

Graag vertelt Patrick Starmans u in een persoonlijk gesprek wat hij voor uw organisatie kan betekenen.